Educația poartă spre carieră. Vreau să învăț aici! (VIA)

Despre proiect - ROSE

Proiectul privind Învățământul Secundar (ROMANIAN SECONDARY EDUCATION PROJECT - ROSE)

Beneficiar: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală

Titlul subproiectului: Educația poartă spre carieră. Vreau să învăț aici! (VIA)

 

Acord de grant nr. 213 / SGU / NC / II / 18.09.2019. ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar.

Proiectul este implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.

Proiectul este structurat în trei componente, primele două fiind concepute pentru a aborda aspecte de natură academică şi socială care conduc la performanţa scăzută a elevilor în învăţământul secundar superior, precum şi în primii ani din învăţământul terţiar. Schema de granturi pentru universități va acorda prioritate domeniilor de creştere economică în România, precum agricultura, ingineria, ştiinţele exacte și medicina. În cadrul acestei scheme se vor finanța activităţi eligibile, cum ar fi: tutorat, programe remediale, servicii de sprijin, consiliere şi orientare, coaching, promovarea târgurilor de locuri de muncă, ateliere de lucru în domenii specifice, precum şi campanii de creştere a conştientizării.

 

 

 

 

 

 

 

 


Titlul proiectului: Educația poartă spre carieră. Vreau să învăț aici! (VIA)

© 2021